СНЦ "МИГ АВРЕН - БЕЛОСЛАВ"
Новини
Църквата в село Равна гора отбеляза своя храмов празник
14.10.2018

С празнична света литургия и раздаване на курбан за здраве в православния храм „Света Петка-Параскева” в село Равна гора бе отбелязан храмовия празник и големия християнски празник Петковден.

В  09:00 часа жители и гости на селото изпълниха църковния храм, за да се помолят и запалят свещичка за здраве, а отец Ясен отслужи светата литургия.

От името на кмета на община Аврен г-н Емануил Манолов за храма бе подарена икона на Свети Великомъченик Димитрий Солунски, която отец Ясен освети.

В следобедните часове по повод 91-вата годишнина от основаването на читалището беше организиран фолклорен събор „Ден на момата”. Фолклорните групи и танцови състави към читалищата на с. Здравец, с. Казашка река, с. Близнаци, с. Царевци, с. Дъбравино, с. Добри дол и с. Круша  поздравиха присъстващите жители и гости на с. Равна гора.

Инициативата за организирането и подготовката на този събор бе изцяло дело на  децата от селото.

Официални гости на празника бяха кметът на община Аврен г-н Емануил Манолов, зам.-кметовете г-н Боян Георгиев и г-жа Живка Костадинова, Председателят на ОбС-Аврен г-жа Светлана Георгиева, г-жа Таня Великова – общински съветник, както и кметове на населени места.

Ръководството на НЧ  „Искра-1927” с. Равна гора изразява своята благодарност към кмета на община Аврен за финансова подкрепа за реализирането на Фолклорен фестивал „Ден на момата” и се надява това събитие да се превърне в ежегоден празник, защото това е начинът да се запазят традициите.

То благодари също и на всички колективи от другите читалища, дошли да поздравят жителите на Равна гора.

Потърсете в сайта
Социално предприятие за озеленяване и благоустройство
Областни информационни центрове