ДГ Щурче с. Приселци
ДГ Пролет с. Дъбравино
СНЦ "МИГ АВРЕН - БЕЛОСЛАВ"
Новини
„10 причини да остана в моя Аврен“
19.12.2018
 
На 18 декември 2018 година в НЧ „П.Р.Славейков-1901“ с. Аврен Областния управител на област Варна г-н Стоян Пасев участва в награждаването на победителите по инициатива на Община Аврен и вестник Стандарт в проекта „10 причини да остана в моя Аврен” .
 
Мотото на най-новия проект на вестник Стандарт има за цел да покаже как населените места са се променили по отношение на инфраструктура, културни обекти, спортни площадки, обновяване на училища и детски градини, или така наречените 10 причини всеки един българин да остане в своя роден край.
 
В салона на читалището бяха изложени десет огромни фото пана изработени от вестник Стандарт, които представиха преобразяването на населените места на територията на община Аврен с част от реализираните проекти през последните четири години.
 
Като домакин на събитието кметът на община Аврен – г-н Емануил Манолов приветства присъстващите в залата жители и гости и в кратко изложение представи проектите променили към по-добро живота на хората от Общината. Той благодари на всички, които участват и подкрепят Общината в нейното развитие.
 
На тържествена церемония в три категории бяха номинирани хора,  отличили се със своя талант, труд, добродетел и отдаденост.
 
В областта на образованието кметът на Община Аврен – г-н Емануил Манолов връчи наградата на г-жа Райна Петкова – вечния учител от Аврен, отличила се с огромен принос като учител, директор и общественик.
 
В сектор Култура заместник-кмета на община Аврен Живка Костадинова връчи призът на Павлинка Неделчева от село Тръстиково, посветила 32 години от живота си на читалищното дело.
 
За заслуги в развитието на Спорта на територията на Община Аврен наградата получи Общински футболен клуб Аврен с председател заместник-кмета на Община Аврен г-н Боян Георгиев и треньор Ради Душков. Наградата връчи Областният управител на област Варна г-н Стоян Пасев.
 
Събитието завърши с изложба-дегустация на коледни и новогодишни ястия, приготвени от сръчните ръце на самодейките от Община Аврен.
Потърсете в сайта
Социално предприятие за озеленяване и благоустройство
Областни информационни центрове