ДГ Щурче с. Приселци
ДГ Пролет с. Дъбравино
СНЦ "МИГ АВРЕН - БЕЛОСЛАВ"
Новини
Над 1000 дами от Община Аврен получиха цвете по повод Международния ден на жената
08.03.2019
В община Аврен винаги са се спазвали и отбелязвали тържествено всички празници, традиции и обичаи. Един от почитаните и отбелязвани във всяко едно от населените места на територията на общината е Международният ден на жената – Осми март. В общинския център дамите бяха в празнично настроение още от сутринта. Всяка от тях получи цвете като специален жест на внимание от общинския кмет г-н Емануил Манолов и зам.–кмета г-н Боян Георгиев. Те им пожелаха да бъдат винаги усмихнати, щастливи, обичани и ценени. Тържествата по случай Осми март в населените места започнаха ден преди официалния празник. Дамите почетоха своя ден с много песни, танци и подаръци.
 
Г-н Емануил Манолов и г-н Боян Георгиев бяха гости на повечето от организираните празненства. В жест на уважение всяка дама получи цвете. Поздравителни адреси бяха изпратени до дамите от всички читалища и пенсионерски клубове. Децата от детските градини бяха организирали празнични програми по повод Осми март. Поканени бяха и родителите на малчуганите. Със стихчета и песнички по повод празника, малките палавници зарадваха своите майки.
 
В България първото честване на Осми март е през 1915 година. Като общобългарски празник обаче започва да се празнува след 9 септември 1944 година.
Осми март е също ден на женската солидарност, ден на жените и борбата им за равни права и достоен живот.
Потърсете в сайта
Социално предприятие за озеленяване и благоустройство
Областни информационни центрове