Социално предприятие за озеленяване и благоустройство
Новини
Учители и културни дейци бяха наградени по повод 24 май
17.05.2019
В навечерието на 24 май - Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост на 17 май в Заседателна зала „Просвета” се състоя за единадесетата поредна година връчването на традиционните годишни награди за учители, ученици  и културни дейци в Община Аврен. Наградите в системата на образованието и в областта на културата бяха връчени лично от кмета на Община Аврен г-н Емануил Манолов. В своето приветствие той изказа благодарност към преподавателите за техния труд и себераздаване при работата с учениците.
 
В категория „Учител на годината” званието бе присъдено на г-жа Николета Василева – учител по информационни технологии и изобразително изкуство в ОУ „Д-р Петър Берон” Приселци. Тя беше номинирана за висок професионализъм, дългогодишна педагогическа дейност и цялостен принос в развитието на образованието  в Община Аврен. За значим принос в обществено-културния живот на Община Аврен, за постигнати високи резултати в учебния процес и за издигане авторитета на училището със званието „Ученик на годината”  бе удостоена Деница Кавалджиева – ученичка от VI клас в ОУ „Христо Ботев” с. Аврен.
 
Званието „Ученическа формация на година” бе присъдено на участниците на Вокално танцова формация „Вълшебен звън” при ОУ „Св. Климент Охридски”  и НЧ „Просвета-1900” с. Дъбравино с художествен ръководител Мая Николаева. Номинацията е направена за спечелени високи отличия на общински, регионални и международни фестивали и конкурси.
 
Званието „Колектив на годината” завоюва педагогическия колектив на ОУ „Д-р Петър Берон” с. Приселци с директор г-жа Катя Петрова. За всеотдайна и последователна професионална и трудова дейност, за изявена творческа и обществена позиция, за отговорност и безспорни морални качества - пример за гражданско поведение.
 
За активно участие в културния живот на Община Аврен и принос в областта на културата, званието „Заслужил деятел на културата”  се присъди на  г-жа Димитричка Стоянова - читалищен деец и председател на НЧ „Христо Смирненски-1926” с. Здравец от 2015 година. Тя е организатор на различни събития на местно ниво, като фолклорен събор „Ден на родното село песен се пее, хоро се вие” и първото зелено училище на територията на общината.
 
Съгласно Статута, приет от Общински съвет – Аврен на наградените бяха връчени грамоти и парични награди.
Потърсете в сайта
Общинска избирателна комисия Аврен
ДГ Пролет с. Дъбравино
ДГ Щурче с. Приселци
СНЦ "МИГ АВРЕН - БЕЛОСЛАВ"
Областни информационни центрове