Социално предприятие за озеленяване и благоустройство
ДГ Пролет с. Дъбравино
ДГ Щурче с. Приселци
Новини
В село Тръстиково откриха паметна плоча на загиналите във войните жители на селото
04.07.2019
 
Днес в село Тръстиково се проведе тържествено откриване и освещаване на възпоменателна паметна плоча на 18 български войници жители на селото, загинали във войните за национално обединение на България в Отечествената война, Междусъюзническа, Първа и Втора световна война.
 
Ръководството на Община Аврен, в лицето на кмета г-н Емануил Манолов, подкрепи инициатива на родолюбиви тръстиковчани и кмета на село Тръстиково за изграждане на паметен знак с имената на загиналите участници от селото във войните за извоюване на свободата. Имената на загиналите герои от село Тръстиково са издирени чрез Военно-историческия архив във Велико Търново и по спомените на близки родственици. Паметната плоча е изградена с финансовата подкрепа на Министерството на отбраната и общинска администрация Аврен. Целта е да напомня на поколенията за героизма на загиналите в защита на националния идеал и за приноса им към Отечеството.
 
Мемориалът откриха г-н Емануил Манолов – кмет на Община Аврен и г-н Лъчезар Лазаров – кмет на село Тръстиково. На празничното откриване присъстваха председателят на Общински съвет – Аврен – г-жа Светлана Георгиева, общински съветник от с. Тръстиково – г-н Недко Стоянов, представители на администрацията, родственици и близки на загиналите във войните от село Тръстиково.
 
Приветствено слово произнесе пред всички дошли да изразят своята почит към загиналите във войните кметът на Община Аврен - г-н Емануил Манолов, като призова „нека този паметен знак, поставен в центъра на село Тръстиково, пази спомена за тези велики и достойни герои и бъде символ на нашата признателност към онова героично поколение, дало живота си за родината”.
 
Отец Марин и отец Любомир отслужи панихида пред паметника на загиналите. В тържеството взе участие и Сдружение „Дръзки”. В памет на загиналите всички присъстващи почетоха паметта на героите с едноминутно мълчание.
 
Венци и цветя бяха поднесе от името на кмета на община Аврен, Общински съвет – Аврен, кметове и читалища от населени места, както и жители и близки на загиналите.
Потърсете в сайта
Зелен телефон - за нарушения, свързани със събирането и извозването на отпадъци, поддържане на чистота
СНЦ "МИГ АВРЕН - БЕЛОСЛАВ"
Областни информационни центрове