Социално предприятие за озеленяване и благоустройство
Новини
СЕДМИ СЪБОР НА ОСЕНОВАТА ЧЕШМА
20.08.2019
 
На 18 август 2019 година за седма поредна година се състоя традиционният събор между селата Китка и Круша – Осеновата чешма. Официални гости бяха г-н Емануил Манолов – кмет на Община Аврен, отец Ясен Шитов и много жители и гости, които са дали своя принос в изграждането и поддържането на чешмата.
 
Тържествено програмата откри кметът на село Китка г-жа Димитричка Стойкова, която припомни историята на съграждането на чешмата, а г-н Юри Стойков – кметски наместник в село Круша показа направения първи екземпляр от книгата за Осеновата чешма и даде думата на отец Ясен Шинев, който благослови Осеновата чешма, Книгата и поръси всички присъстващи с благотворна вода.
 
Поздрав към всички присъстващи отправи и г-н Емануил Манолов – кмет на Община Аврен, като предложи финансова помощ за допълнително облагородяване на местността и пожела още една нула към бройката на съборите на Осеновата чешма.
 
Домакините от селата Круша и Китка връчиха специални подаръци за спомен от Осеновата чешма на кмета на Община Аврен и отец Шинев. Програмата продължи с музикалните изпълнения на младите талантливи деца от селата, както и от Фолклорната група „Горска китка” при НЧ „Просвета-1997”. Всички присъстващи имаха възможност да се насладят на уникалните изпълнения на гайда, с които се извиха кръшни хора.
 
Потърсете в сайта
Общинска избирателна комисия Аврен
ДГ Пролет с. Дъбравино
ДГ Щурче с. Приселци
СНЦ "МИГ АВРЕН - БЕЛОСЛАВ"
Областни информационни центрове