Социално предприятие за озеленяване и благоустройство
ДГ Пролет с. Дъбравино
ДГ Щурче с. Приселци
Новини
СЕДМИ СЪБОР НА ОСЕНОВАТА ЧЕШМА
20.08.2019
 
На 18 август 2019 година за седма поредна година се състоя традиционният събор между селата Китка и Круша – Осеновата чешма. Официални гости бяха г-н Емануил Манолов – кмет на Община Аврен, отец Ясен Шитов и много жители и гости, които са дали своя принос в изграждането и поддържането на чешмата.
 
Тържествено програмата откри кметът на село Китка г-жа Димитричка Стойкова, която припомни историята на съграждането на чешмата, а г-н Юри Стойков – кметски наместник в село Круша показа направения първи екземпляр от книгата за Осеновата чешма и даде думата на отец Ясен Шинев, който благослови Осеновата чешма, Книгата и поръси всички присъстващи с благотворна вода.
 
Поздрав към всички присъстващи отправи и г-н Емануил Манолов – кмет на Община Аврен, като предложи финансова помощ за допълнително облагородяване на местността и пожела още една нула към бройката на съборите на Осеновата чешма.
 
Домакините от селата Круша и Китка връчиха специални подаръци за спомен от Осеновата чешма на кмета на Община Аврен и отец Шинев. Програмата продължи с музикалните изпълнения на младите талантливи деца от селата, както и от Фолклорната група „Горска китка” при НЧ „Просвета-1997”. Всички присъстващи имаха възможност да се насладят на уникалните изпълнения на гайда, с които се извиха кръшни хора.
 
Потърсете в сайта
Зелен телефон - за нарушения, свързани със събирането и извозването на отпадъци, поддържане на чистота
СНЦ "МИГ АВРЕН - БЕЛОСЛАВ"
Областни информационни центрове