Социално предприятие за озеленяване и благоустройство
ДГ Пролет с. Дъбравино
ДГ Щурче с. Приселци
Новини
На Архангеловден НЧ „П.Р. Славейков -1928” с. Близнаци отбеляза своя 90 годишен юбилей
09.11.2018

 

 

С богата празнична програма  Народно читалище „П.Р. Славейков -1928” с. Близнациотбеляза 90 години юбилей от създаването си. На тържествения концерт бяха дошли бивши и настоящи самодейци и читалищни дейци, жители и гости на село Близнаци. Всички присъстващи се върнаха назад в спомените, за да почетат паметта на поколения читалищни дейци, допринесли за духовното развитие на населеното място.
 
Празника уважиха кметът на Община Аврен г-н Емануил Манолов, зам. кметовете г-н Боян Георгиев и г-жа Живка Костадинова, директора на дирекция „Образование и култура“ г-жа Светла Стойкова, общинския съветник г-жа Таня Великова, г-жа Мелек Таир - представител на Общински съвет – Аврен, общински служители, кметове на населени места.
 
Кметът на Община Аврен поздрави присъстващите и благодари на всички, за активната дейност, която културната институция развива, като пожела на всички много здраве, творчески изяви, успехи и сили в поддържането и съхраняването на читалищното дело.
 
Кметът на населено място и председател на читалището г-н Димитър Димитров поздрави гостите и благодари на всички самодейци, които с труда си прославят името на читалището, както и всички членове, които носят в себе си възрожденския дух на основателите и продължават с достойнство да утвърждават читалището като средищен духовен център.
 
За първи път духовното средище отваря врати през 1928 година по инициатива на младежка група, начело с основния учител Кънчо Йорданов. Първи председател на читалището е Ангел Георгиев.
В празничния концерт се включиха индивидуални изпълнители, самодейни танцови и певчески състави от селата Круша, Китка, Равна гора и Близнаци.
 
По рано сутринта жителите на селото отбелязаха и своя храмов празник  „Архангеловден”, където бе отслужена литургия и раздаден курбан за здравето на всички миряни на селото.
Потърсете в сайта
Зелен телефон - за нарушения, свързани със събирането и извозването на отпадъци, поддържане на чистота
СНЦ "МИГ АВРЕН - БЕЛОСЛАВ"
Областни информационни центрове