Социално предприятие за озеленяване и благоустройство
ДГ Пролет с. Дъбравино
ДГ Щурче с. Приселци
Новини
Новоизбраните кмет на Община Аврен, общинските съветници и кметовете на кметства положиха клетва на 5 ноември 2019 година на тържествено заседание на Общински съвет – Аврен
06.11.2019
Областният управител на област Варна г-н Стоян Пасев свика първото заседание на Общински съвет – Аврен за мандат 2019 г. – 2023 г.  Събитието се състоя на 5-ти ноември 2019 г. в НЧ „П.Р.Славейков – 1901 г.“ - Аврен. В тържествената обстановка на читалището, пред своите избиратели кмета на Община Аврен, общинските съветници и кметове на кметства тържествено се заклеха да се ръководят от интересите на гражданите на община Аврен, както и да работят за тяхното благоденствие.

Г-н Пасев връчи почетната огърлица на избрания за трети мандат кмет на Община Аврен - г-н Емануил Манолов. В своето слово г-н Манолов благодари за оказаното доверие и увери, че ще продължи да надгражда постигнатото от предходния мандат. На заседанието бе избран председател на Общинския съвет за Мандат 2019-2023 г.  –  г-жа Светлана Георгиева.

Тринадесет общински съветници влизат в новия местен парламент за Мандат 2019-2023 г.  Осем от тях са от квотата на ПП ГЕРБ, трима от квотата на БСП ЗА БЪЛГАРИЯ и по един от квотите на ДПС и на „ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ – ОБЕДИНЕНИЕ“ .  Общо 4500 избиратели от 6899 имащи право на глас са гласували за общински съветници. Шест са партиите и коалициите предложили кандидатски листи за общински съветници. Това са:

ПОЛИТИЧЕСКА ПАРТИЯ ГЕРБ; „ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ – ОБЕДИНЕНИЕ“; ДВИЖЕНИЕ ЗА ПРАВА И СВОБОДИ; БСП ЗА БЪЛГАРИЯ; ПП ВМРО – БЪЛГАРСКО НАЦИОНАЛНО ДВЕЖЕНИЕ и НАЦИОНАЛЕН ФРОНТ ЗА СПАСЕНИЕ НА БЪЛГАРИЯ.
Новият Общински съвет е в състав:
 1. Светлана Недкова Георгиева – ПП ГЕРБ
 2. Георги Атанасов Майков – ПП ГЕРБ
 3. Мелек Тахсин Таир – ПП ГЕРБ
 4. Румен Борисов Илиев – ПП ГЕРБ
 5. Росен Димитров Статев – ПП ГЕРБ
 6. Йордан Ангелов Йорданов – ПП ГЕРБ
 7. Данаил Иванов Аджемов – ПП ГЕРБ
 8. Данаил Ясенов Чаушев – ПП ГЕРБ
 9. Мирослав Сотиров Коларов – БСП ЗА БЪЛГАРИЯ
 10. Кезим Ридван Чакър – БСП ЗА БЪЛГАРИЯ
 11. Мартин Марков Матев – БСП ЗА БЪЛГАРИ
 12. Симеон Димитров Костадинов – ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ - ОБЕДИНЕНИЕ
 13. Ангел Ивайлов Ангелов – ДВИЖЕНИЕ ЗА ПРАВА И СВОБОДИ

На тържествената сесия положиха клетва седем кмета на населени места. На първи тур бяха избрани кметовете на кметство Бенковски – г-жа Емел Неджемединова Юзбеева ПП ГЕРБ, кметство Приселци г-н Слави Кирилов Кирязов ПП ГЕРБ, кметство Тръстиково г-н Лъчезар Славов Лазаров ПП ГЕРБ и кметство Царевци г-н Младен Емануилов Манолов ПП ГЕРБ. На втория тур бяха избрани кметовете на кметство Дъбравино г-н Атанас Иванов Атанасов ПП ГЕРБ, Близнаци г-н Диян Костадинов Георгиев БСП ЗА БЪЛГАРИЯ и на кметство Синдел г-н Пламен Йонков Лазаров от БСП ЗА БЪЛГАРИЯ.

Иконом Стефан Ханджийски извърши празничен водосвет и поздрави избраните кметове и общински съветници от името на църковното настоятелство при храм „Св.Великомъченица Параскева – Петка“ Аврен.

След тържествената сесия кметът на община Аврен г-н Емануил Манолов бе посрещнат от служителите на общината в сградата на общинска администрация Аврен с питка и мед. По стара българска традиция бе спазено поверието с изливане на менче с вода през прага : „Да ти върви по вода!“ –символ на вървежа, на късмета и благата.
Потърсете в сайта
Зелен телефон - за нарушения, свързани със събирането и извозването на отпадъци, поддържане на чистота
СНЦ "МИГ АВРЕН - БЕЛОСЛАВ"
Областни информационни центрове