12.05.2021
Община Аврен обявява прием от 12.05.2021г. /сряда/ до 20.05.2021г. /четвъртък/ за идейни предложения и за реализацията им, които ще бъдат включени в бюджета за 2021 год. Ще бъдат заложени 8 000 лв. /осем хиляди лева/ за младежки проекти, които ще бъдат реализирани в населените места, с цел поощряване на младежки идеи и превръщането на общината в по-добро и иновативно място за живеене.
Очакваме Вашите идеи на e-mail: admin@avren.bg .

12.05.2021
УВАЖАЕМИ ДЕЙЦИ НА БИБЛИОТЕЧНОТО ДЕЛО,
 

Приемете сърдечните ми поздравления по повод Деня на библиотекаря-11 май !

В ден като този използваме възможността да Ви благодарим за професионализма, всеотдайността  и ангажираността за съхраняване на нашата книжнина-съкровищница, която не само ни определя като достойни наследници на рода български, но и ни отваря врати към нови светове и пътешествия.

Вие сте хората, които заслужавате нашата признателност, защото въпреки предизвикателствата на новите технологии, Вие уверено следвате мисията си да съхранявате и развивате българските традиции.

Пожелавам Ви здраве, нови професионални успехи и съзидание!

ЧЕСТИТ ПРАЗНИК!

ЕМАНУИЛ МАНОЛОВ

Кмет на Община Аврен06.05.2021
УВАЖАЕМИ ЖИТЕЛИ НА ОБЩИНА АВРЕН,
УВАЖАЕМИ ВОЕННОСЛУЖЕЩИ И ВЕТЕРАНИ ОТ ВОЙНИТЕ,
Имам честта да Ви поздравя по повод големия български празник Гергьовден – 6 май!
Празник, който е обявен за Ден на храбростта и Българската Армия.
Това е денят на един от най-почитаните светци, Свети Георги Победоносец, който, според народните вярвания, е светец-покровител на земеделците, пастирите и стадата.
Свети Георги е и небесен закрилник на християнските армии. Българската армия чества Деня на храбростта още със създаването си. На този ден военни и цивилни лица се удостояват с орден „За храброст”. На този ден свеждаме глави и почитаме паметта на убитите храбри и доблестни български бойци.
На Гергьовден отбелязват имен ден много българи.
Пожелавам на всички празнуващи здраве, щастие, благоденствие и увереност във всяко начинание!
ЧЕСТИТ ПРАЗНИК!
ЕМАНУИЛ МАНОЛОВ
Кмет на Община Аврен

05.05.2021
Уважаеми жители на Община Аврен,с радост искаме да Ви съобщим, че на 08.05.2021г. /събота/ на територията на общината ще премине 22-ро класик рали „ОБИКОЛКА НА ВАРНА”. То ще премине по два пъти и в двете посоки в следните населени места: село Бенковски, село Садово, село Аврен и село Здравец.Всеки, който желае може да види и да се снима с електрическите и класически автомобили от 12:30ч....

02.05.2021
УВАЖАЕМИ ЖИТЕЛИ НА ОБЩИНА АВРЕН,
Великден е онзи голям Християнски празник, който носи посланието за силата на вярата и изпълва сърцата ни с душевен мир и човеколюбие.
Нека укрепим вярата си, да възродим доброто, надеждата и разбирателството, за да бъдем единни пред житейските трудности.
Пожелавам Ви Великденските празници да са изпълнени със семеен уют, много радост и усмивки.
Нека величието на тези дни да укрепи духът ни за благородни дела!
ЧЕСТИТО ВЪЗКРЕСЕНИЕ ХРИСТОВО!
ЕМАНУИЛ МАНОЛОВ
Кмет на Община Аврен