САНАТОРНО ОЗДРАВИТЕЛЕН КОМПЛЕКС„КАМЧИЯ”

Дата на публикуване: 12.03.2012 11:57

САНАТОРНО ОЗДРАВИТЕЛЕН КОМПЛЕКС„КАМЧИЯ”


Еднолично акционерно дружество 100% собственост на Правителството на гр.Москва – българско юридическо лице. Дейността на дружеството включва проектиране, изграждане, въвеждане в експлоатация и управление на значимия социален инвестиционен проект.

Този проект на СОК”Камчия” е удостоен със Сертификат за инвестиция клас А, издаден от Министерството на икономиката, енергетиката и туризма.

Построени са и функционират хотел „Лонгоз”, детски оздравителен лагер „Радуга”, вилно селище „Пирин”, лечебно-диагностичен и балнеологичен център „Здравец” и ресторант „Кристал”, Учебно-възпитателен център с Планетариум и авио-космически център, Музей на славянската дружба, Спортен комплекс с олимпийски размери. Предстои откриването на Амфитеатър за 2000 души и още един детски оздравителен лагер „Черноморски” за 600 човека.

Базата предоставя прекрасни условия за целогодишен социален отдих, обучение, спорт, творческо развитие и оздравяване на по 2000 деца едновременно. По социални програми на Москва тук почиват многодетни семейства и ветерани от войната и труда. Годишно комплексът приема около 25 000 гости. За всички почиващи се организира богата културна и екскурзионна програма.

Тук почиват и български деца – лауреати от международни и национални конкурси за детско творчество, деца на руски сънародници постоянно живеещи в България, провеждат се международни детски смени.

Това е един инвестиционен проект с голяма социална значимост, пример за успешно сътрудничество на широк кръг специалисти от България и Русия.

За контакти:

Тел./факс: +359 2 858 19 28

e-mail: sokkamchia-sofia@einet.bg

www.sok-kamchia.comПотърсете в сайта